22
ноябрь
2021
«Дұрыс тамақтану қағидасы» атты іс-шара туралы
Ағымдағы жылдың 22 қараша күні Жалпыға бірдей міндетті білім беру қорынан тегін ыстық тамақпен қамтуды ұйымдастырылуы бойынша жылдық жұмыс жоспарына сәйкес «Дұрыс тамақтану қағидасы» атты іс-шарасы ұйымдастырылды. Ондағы мақсат жаңадан ыстық тамақ ішетін оқушыларға мектеп асханасында тамақтану әдебі мен қағидалары туралы түсінік беріп, дұрыс тамақтану мәдениетін қалыптастыру, ыстық тамақ ішіп жүрген оқушылардан кері байланыс алып, анықталған олқылықтар бойынша жұмыстар атқару.
Іс-шараға 1-11 сынып оқушыларының ыстық тамақ ішетін оқушылары қатысты. Іс-шара барысында мектептің әлеуметтік педагогы Шайланов Е.С. «Асханада тамақтану тәртібі» тақырыбында түсіндірме жұмыстарын жүргізіп, оқушылар сұрақ қойып, өз жауаптарын алды. Медбике қызметкері Жанадилова З. Мектеп асханасында сақталуы тиіс санитарлық-гигеналық талаптар, асхана тағамдарының мөлшері, дұрыс тамақтану қағидалары туралы баяндама оқыды.
Оқу жылының 1 тоқсанында ыстық тамақпен қамтылған оқушылар асхана жайлы кері байланыс беріп, төмендегідей ұсыныстар айтты:
•Ас мәзіріне жеміс-жидек қосу;
•Ас мәзіріне сүт өнімдерін қосу;
•Мектеп асханасында сатылатын асхана өзінмдерінің ассортиментін молайту;
•Асхана жұмысын ұлғайту және т.с.с.
Әлеуметтік педагог ұсыныстар негізінде сөз қорытындылап, ұсыныстарды асхана жалға алушысына жеткізетінін айтты.
Іс-шара барлық санитарлық-эпидемиологиялық талаптарды сақтай отыра, мектеп акт залында және кей сыныптар үшін сынып кабинеттерінде өткізілді.
Әлеуметтік педагог Шайланов Е.С.
Мектеп медбикесі Жанадилова З.
Іс-шараға 1-11 сынып оқушыларының ыстық тамақ ішетін оқушылары қатысты. Іс-шара барысында мектептің әлеуметтік педагогы Шайланов Е.С. «Асханада тамақтану тәртібі» тақырыбында түсіндірме жұмыстарын жүргізіп, оқушылар сұрақ қойып, өз жауаптарын алды. Медбике қызметкері Жанадилова З. Мектеп асханасында сақталуы тиіс санитарлық-гигеналық талаптар, асхана тағамдарының мөлшері, дұрыс тамақтану қағидалары туралы баяндама оқыды.
Оқу жылының 1 тоқсанында ыстық тамақпен қамтылған оқушылар асхана жайлы кері байланыс беріп, төмендегідей ұсыныстар айтты:
•Ас мәзіріне жеміс-жидек қосу;
•Ас мәзіріне сүт өнімдерін қосу;
•Мектеп асханасында сатылатын асхана өзінмдерінің ассортиментін молайту;
•Асхана жұмысын ұлғайту және т.с.с.
Әлеуметтік педагог ұсыныстар негізінде сөз қорытындылап, ұсыныстарды асхана жалға алушысына жеткізетінін айтты.
Іс-шара барлық санитарлық-эпидемиологиялық талаптарды сақтай отыра, мектеп акт залында және кей сыныптар үшін сынып кабинеттерінде өткізілді.
Әлеуметтік педагог Шайланов Е.С.
Мектеп медбикесі Жанадилова З.